blog

Kanap Kita Wajib Kenal Produk Yang Kita Jual Luar Dan Dalam

“Product Knowledge” semua dah familiar dengan istilah ni kan ? Untuk anda yang belum faham apa maksud sebenar “Product Knowledge” dan kenapa ianya sangat penting untuk setiap bisnes kita boleh cuba baca apa yang saya bebelkan dibawah. 7 daripada 10 Peniaga baru yang saya jumpa baru-baru ini tidak betul-betul faham dan kenal produk yang mereka …

Kanap Kita Wajib Kenal Produk Yang Kita Jual Luar Dan Dalam Read More »

Teknik Mudah Post di Facebook Buat Pelanggan Tazabbar Nak Beli.

Reminder kepada sesiapa sahaja yang menjual terutamanya yang menggunakan platform online Ingat! Pelanggan tak faham maksud ayat menjual yang kita tulis untuk diorang segala “shortform” dan ringkasan ayat tu hanya boleh kita pakai untuk team, dan diri sendiri sahaja. Pelanggan tak akan faham mesej yang cuba kita sampaikan sebab dia tak tahu pun kita ni …

Teknik Mudah Post di Facebook Buat Pelanggan Tazabbar Nak Beli. Read More »

5 Sebab Kenapa Remarketing/Retargetting penting untuk kita tingkatkan jualan ?

Semua jenis bisnes mahu pelawat web mereka yang tidak membeli apa-apa dari web sebelum ini membeli produk/servis yang dijual. Remarketing ataupun Retargeting adalah salah satu untuk kita cari balek pelawat untuk mereka akhirnya sudi untuk beli produk ktia. Jadi kenapa Retargetting ini penting? Konsep retargetting ini adalah salah satu senjata utama yang boleh kita guna …

5 Sebab Kenapa Remarketing/Retargetting penting untuk kita tingkatkan jualan ? Read More »

Jika Anda Serius Mahu Pikat Pelanggan, Tolong Baca No. 2 dan 3

Banyak cara yang kita gunakan dalam proses untuk mencari apa yang mujarab sewaktu berurusan dengan pelanggan, baca perkongsian yang dipetik dari penulis hebat yang saya lupa namanya. 1) Headline memukau – Banyak kali rasanya kita ditekankan mengenai kuasa headline, Headline yang power sangat diperlukan untuk menggoda pelanggan tekan butang ” read more” untuk mengetahui apa …

Jika Anda Serius Mahu Pikat Pelanggan, Tolong Baca No. 2 dan 3 Read More »

Kenapa Kalau Kita Jual Tudung Murah atau Minyak Rambut Pomade Secara Part Time Sekalipun.

Kenapa Kalau Kita Jual Tudung Murah atau Minyak Rambut Pomade Secara Part Time Sekalipun. Bisnes Itu Perlu Ada (SOP) ? Apa itu SOP ? Nampak tak gambar di atas, itu adalah SOP yang saya berikan kepada intern saya untuk menyediakan artikel dan content buat pembaca untuk salah satu projek yang sedang dijalankan. Oh ya, untuk …

Kenapa Kalau Kita Jual Tudung Murah atau Minyak Rambut Pomade Secara Part Time Sekalipun. Read More »

Belajar jual produk orang lain dulu baru pikiaq untuk ada produk sendiri

Belajar jual produk orang lain dulu baru pikiaq untuk ada produk sendiri. dah lebih 10 orang saya jumpa dua tiga bulan ni cakap nak keluar produk sendiri. pastikan kita ada ilmu menjual dulu sebelum nak pikir pasal ada produk sendiri ingat senang ka nak ada produk sendiri. bila dah ada produk sendiri, bukan menjual ja …

Belajar jual produk orang lain dulu baru pikiaq untuk ada produk sendiri Read More »

digital marketing | muhaimin mohammad

Aku tak perasan pun ada jugak skil dalam diri aku yang boleh tukar jadi duit

memang ramai yang jumpa dan mesej saya tanya satu soalan ni muhaimin, tolong bagi aku idea nak jual apa yang untung kalau nak bisnes online adeh secara jujurnya saya memang tak tahu produk apa yang laku, apa yang tak laku (cheq bukan ahli nujum abam) ini kerana saya telah latihkan diri untuk fahamkan asas dalam …

Aku tak perasan pun ada jugak skil dalam diri aku yang boleh tukar jadi duit Read More »

Pening kepala aku pikir nak post apa di facebook insta semua ni, tapi sifu suruh konsisten

Dah 2019 dah banyak kelas aku pergi dan dah banyak kali sifu yang aku dah jumpa tapi ada satu masalah yang sifu suruh buat, dan aku tak boleh nak betul-betul buat dalam artikel ni saya tak share pasal cara nak buat iklan yang teknikal bagai semua tapi saya nak share pasal salah satu praktis yang …

Pening kepala aku pikir nak post apa di facebook insta semua ni, tapi sifu suruh konsisten Read More »