5 Sebab Kenapa Remarketing/Retargetting penting untuk kita tingkatkan jualan ?

Semua jenis bisnes mahu pelawat web mereka yang tidak membeli apa-apa dari web sebelum ini membeli produk/servis yang dijual.

Remarketing ataupun Retargeting adalah salah satu untuk kita cari balek pelawat untuk mereka akhirnya sudi untuk beli produk ktia.

Jadi kenapa Retargetting ini penting?

Konsep retargetting ini adalah salah satu senjata utama yang boleh kita guna untuk kita attack mereka yang telah baca ataupun masuk kedalam website kita

ps: dalam Facebook pun dah boleh save audience yang lawat page FB kita

Macam mana boleh kita nak target orang yang dah masuk web kita ?

pendek cerita, akan ada tool yang menggunakan teknologi dipanggil “cookie” akan track id komputer/fon pelawat yang pernah melawat web kita.

jadi bila kita dah pasang tracking, kita boleh pakai audiences ini untuk kita iklankan produk kita

jadi potensi untuk produk/servis kita terjual akan jadi lebih tinggi kerana orang-orang ini pernah berminat untuk masuk kedalam web kita

FAHAM ??

Jadi kenapa RETARGETTING INI PENTING ?

1) Retargetting boleh menjadi “reminder” kepada prospek yang pernah lihat bisnes kita untuk beli ..bila dah tengok selalu akan mula rasa selesa untuk buat pembelian

2) Retargetting boleh jadi senjata utama untuk “branding” bisnes kita..bila diorang tengok selalu jenama kita,mereka akan lebih kenal dengan apa yang kita buat

3) Retargetting boleh buatkan kita jimat duit ketika beriklan kerana orang yang kita target sudah pernah menjalani hubungan dengan kita

eh eh.. bukan BF GF.. tapi mereka pernah interact dengan kita ..faham ?

4) Retargetting sangat berkesan untuk banyak jenis strategy marketing contoh fb ads, google adwords, content marketing dan banyak lagi.

5) Retargetting juga boleh kita filter audiencenya, maksudnya kita boleh tapis prospek yang berkualiti dan yang kurang berkualiti

setiap syarikat menggunakan cara yang berbeza untuk buat retargetting !!

dan poinnya kat sini ialah

pastikan kita tidak sia-siakan pelawat yang pernah berhubungan dengan kita kerana mereka berpotensi besar untuk jadi bakal pelanggan kita.

 

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *